Anaokulu ve Kreş Açmak için Yapılması Gerekenler


Anaokulu ve Kreş Açmak için yapılması gerekenler 

Okul Danışmanlığı Hizmetleri Anaokulu Kurulumu
Anaokulu ve kreş açmak için yapılacak olan ilk işlem kurmayı düşündüğünüz anaokulununun yerini belirlemektir. Anaokulu yerini seçerken odaların genişliği ve ferahlığı önemlidir. Bu konu da sizlere fikir vermesi açısından birkaç detayı paylaşmak istiyorum.

  1. Bilmemiz gereken ilk unsur anaokulu ya da kreşte kullanacağımız malzemelerin tespiti olacaktır. Malzemeler hakkında bilgi sahibi olmak için okul öncesi eğitim araçları sitemize göz atabilirsiniz. Burada bulunan ürünler, açmak istediğiniz anaokulundaki kullanabileceğiniz ürünlerdir. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığının Standartlarına göz atmanız faydalı olacaktır. 
  2. İkinci husus ise açılacak anaokulunun bölgesel faktörleri, anaokulu çevresinde bulunan yapıyı iyi incelemeniz gerekmektedir. Herkes ister ki benim anaokulumun ya da kreşimin yanında veya çevresinde hiç okul olmasın. Lakin bu bazen mümkün olmayabilir. Bu nedenle çevrede yapacağınız çalışmaların ve yer seçiminin öneminin altını çizmek istedik. 
  3. Anaokulu için yerimizi seçtikten sonra eğer açmak istediğiniz anaokulunun yeri size aitse problem yok ama değilse kira anlaşmasını yapmanız ve ardından Milli Eğitim ya da Sosyal Hizmetlere gidip okulunuzun uygunluğu hakkında bilgi almalısınız. Gerekli onay işlemini aldıktan sonra anaokulu kapasiteniz de belirlenmiş olacaktır. Kapasite okul kurulumu için önemli bir unsurdur. Bu nedenle almış olduğunuz eğitim araçları da bu sayıya göre belirlenecektir. 
  4. Buraya kadar herşeyi tamamladıktan sonra anaokulunuzun ihtiyaçlarını belirlemeniz gerekecek. Lakin buradaki handikap şudur ki bir çok detay için farklı farklı kimselerle irtibat halinde olacaksınız. Yoğun bir mesai sizi bekliyor olacak. 
  5. Ne yaparsanız yapın ama öncesinde iyi bir planınız olsun. Anaokulu açmadan önce muhakkak planınızı tekrardan gözden geçirin. Çünkü aklınıza gelmeyecek bir çok detayla karşılaşmanız olasıdır. 
  6. Anaokulu ya da kreşiniz için bir konsept belirleyiniz. Çünkü bir çok anaokulunda hemen hemen aynı malzemeler bulunabilir. Sizin yeni olarak bir fark katabilmeniz gerekmektedir. 
  7. Çalışanlarınızı seçerken bir çok detayı görmeyebilirsiniz. Sonradan başınızın ağrımaması için ekibinizi en iyi olarak seçmeye özen gösterin. 
  8. Basit ama herkesin anlayacağı dilden bir tanıtım hazırlamanızı tavsiye ederiz. Yapacağınız reklam ve tanıtım çalışmalarınız sizi başarıya götürecek ilk adımı oluşturacaktır. 
  9. Anaokulu açmak için maliyet araştırmasına gireceksiniz. Bu durumda dikkat etmeniz gereken konu kesinlikle en küçük bir anaokulu bile 25 bin ya da 30 bin civarında rakamlara kurulamaz. Bununla ilgili olarak  yine bloğumuzda bulunan anaokulu maliyetleri konulu yazımızı okuyunuz. Ek olarak kreş açmak web sitemizde bulunan anaokulu ve kreş maliyetleri ve okul danışmanlığı sitemizde bulunan anaokulu maliyetleri yazımızı mutlaka okuyunuz. Tüm detaylar burada yer almaktadır. 
  10. Maliyetler hakkında bilgi sahibi olduktan sonra planınızla doğru orantılı olarak çalışmalara başlayabilirsiniz. 
Biz Okul Danışmanlığı Hizmetleri olarak en doğruyu size sunabilmek için çalışıyoruz. 

İletişim : 0544 213 30 09