Anaokulu Maliyeti Hesaplanırken

Bu günkü yazımızda sürekli olarak karşılaştığımız bir durumu paylaşacağız. Anaokulu ve kreş açmayı düşünenlerin bu makaleyi okumaları durumunda açmak istedikleri anaokulu için gerekli hesaplamayı daha doğru yapabileceklerdir. Bir anaokulunun maliyeti ne kadardır?


Herşeyden önce anaokulu açmaya karar verdiğimiz andan itibaren tatlı bir heyecan alır bizi. Bu heyecanla birlikte anaokulu açmak için ne kadar maliyet gerekli olduğunu düşünürüz. Şimdi bu noktadan yola çıkalım.

Anaokulu maliyetlerini araştırırken yapacağımız çalışmalar bize yol gösterecektir. Fakat kimi diyecek ki bir anaokulunu biz 25 bine yaparız kimi diyecek ki 15 bin liraya okulunuzu kurarız. Bize kalırsa bu şartlarda bir anaokulu kurmak neredeyse imkansız. Şöyle ki hem www.okuldanismanligi.com ve hemde www.kresacmak.com sitelerimizde yazmış olduğumuz anaokulu kurulumu ile ilgili yazılarımızda detaylar mevcuttur. Ama her halükarda burada da bir kez daha üstünden geçelim.

Anaokulu açmayı düşünüyoruz. 30 kapasiteli küçük bir okulumuz olsun dedik. Yerimizi bulduk ve kiraladık. ( Bu bile bir maliyet) Bu noktadan sonra standartlara uygun olması için bulduğumuz yer ile ilgili ufak bir tadilat yapacağız. ( Burası da bir maliyet oluşturacak ve yaklaşık olarak 3000 ile 10000 arasında bir tadilat gerekebilir. Yer dükkan formatlı değilse ve fazla masraf gerektirmiyorsa)
Buraya kadar hiç birşey yapmadık ama elimizden belki de 5000 TL veya daha fazlası çıktı. Kira bedeli depozito, emlakçı parası ve yapılacak olan tadilat masrafları dahil diyelim.
Şimdi anaokulumuz için gerekli olan okul donanımlarına bakalım.
Bir sınıfın minumum maliyeti 4000 TL Çok rahatlıkla yapılabilir. 30 öğrenci kapasitesine ulaşmak için en az 30 metrekarelik 2 tane sınıfınımızn olması gerekmektedir. İki sınıf 8000 TL olacaktır.
İç mekan oyun alanımızı hesaba katalım Minimum bir çalışmayla 4000 TL.
Bahçe alanımız için yapacağımız çalışmada da enaz 5000 TL
Müdür odaları sekreterya için gerekli olan ofis mobilyaları ve bilgisayar malzemeleri dahil 5000
Anaokulu içinde kullanacağınız telefon hattı, internet hattı ve güvenlik sistemleri için minimum 4000 TL
Anaokulumuzda kullanacağımız eğitim araçları ve oyuncaklar için 6000 TL
Mutfakta kullanacağımız ocak, fırın buzdolabı, mama takımları, yemek setleri, tencere tava vb. ürünler için harcayacağımız minimum tutar 15 000 TL
Şirket kuracağız muhasebe masrafları için 3000 TL
Anaokulumuz için ruhsat alacağız en kötü şartlarda 4000 TL
Şimdi buraya kadar baktığımızda Rakamları toplayalım ve minimum tutar ne onu görelim.
Küçük Kapasiteli bir anaokulunun maliyeti 62000 TL ye geldi.
Şimdi bir anaokulunun maliyeti ne olur sorusuna net bir cevap olsun. Bu rakam net midir elbette değildir. Çünkü anaokulu kurulumunda bir çok değişken bulunmaktadır. Kullanacağınız her ürünün alternatifi olacağı için fiyatta dalgalanmalar olması muhtemeldir. O yüzden Anaokulu donanımları konusunda netlik seçtiğiniz ürün gamından başkası olmayacaktır.
Bu rakamın altına inme olasılığı nedir. Söyleyelim %10 Artı ya da Eksi diyebiliriz.
Yani en küçük bir anaokulun kurulumundaki maliyeti bu şekilde 57,000 TL diyebiliriz.
O yüzden size bu rakamların altını söyleyenlere itibar etmemeniz gerekmektedir.
Biz gerçeği yansıtmaya çalışıyoruz, kandırmayı değil.
Yukarıda belirttik neler olması gerektiğini ama bir de bunların yanında yapacağınız tanıtım ve reklam çalışmalarınız, matbaa işleriniz olacak. Web sitesi kuracaksınız, kırtasiye malzemelerinizi, temizlik malzemelerinizi temin edeceksiniz.
Peki şimdi bir anaokulu açmayı düşünüyorsunuz. Size göre maliyet okul donanımları mıdır? yoksa tüm herşeyi kapsayan ve cebinizden çıkabilecek tüm tutarlarmıdır?
Bunun cevabı elbette ki bir anaokulu açarken cebimden çıkacak tüm paradır.
Buraya kadar herşeyi yaptınız diyelim. Peki bundan sonraki giderleriniz ne olacak bunlarında hesabını yaptınız mı?

Biz okul danışmanlığı olarak sizin için bu çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bütçenize uygun olan en iyi tasarımızı sunuyoruz. Anahtar teslim anaokulu derken bunun hakkını vererek yapıyoruz.

Soru ve sorularınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Okul Danışmanlığı Hizmetleri