Ucuza Anaokulu ya da Kreş Açılır mı?

Ucuza Anaokulu ya da Kreş Açılır mı?


Kreş açmak maliyetli bir iş mi ? bu yapacağınız kreşe göre değişkenlik gösterecektir. Kaliteli mi, Nitelikli mi yoksa işimi görsün yeter mi ? Siz ce hangisi mantıklı? Gelin cevaplarına bakalım.




A isimli biri bulunduğu yere bir kreş açmak istiyor. ( Kreş 0-3 yaş çocukların bakımlarının yapıldığı yer olarak tanımlayalım fakat toplum bu ayrımı henüz yapabilir durumda değil. Algı tamamen 3-6 yaş grubu) Bölgesinde ortalama aylık öğrenci ücretleri 750,00 TL. Bir yer buluyor ve hemen ben daha ucuz yaparsam fiyatı herkes bana gelir. Haliyle bu iş karlı olur. 30  çocuk olsa 22,500 TL. Çok iyi bir rakam. Kim kazanıyor bu kadar parayı. Kesin bu işe girmem lazım.
Tabi burada işletme giderleri olarak sadece kira var.

Çalışmalarına başlayan A şahsı hemen araştırmalarına başlıyor. Anaokulu açmaya nereden başlayacağım ya da kreş açmaya nereden başlayacağım. Velhasıl kelam bir yolunu buluyor. Elinde de 50,000 TL. Bu iş için yeter diyor ve harekete başlıyor. Nasılsa internette bir sürü bilgi var hem ucuza malzemeler de buldum. Hatta bir kreşin malzemeleri olduğu gibi duruyormuş onu alırım daha ucuza mal ederim.

Bulduğu yer için ödeyeceği kira da uygun diyelim. Sonuçta iş biraz tadilata kalıyor ona da çok gerek yok. Bizim evde kullanmadığımız malzemelerimiz var onları buraya getirdik mi tamamdır.

Hatta müdür bulundurmaya da gerek yok bir diploma kiralarız müdür maliyetinden de kurtuluruz. Personel mi ? Bu ortamda çok uyguna öğretmen çalıştırabilirim. Çalışırlarsa iyi çalışmazlarsa o paraya çok kişi bulurum.

Tabi hal böyle olunca ne eğitimden bahsedebiliriz ne de başka detaylardan. 10,000 TL'ye malzemeleri aldık, 5,000 Tadilatlara verdik. kiralama giderleri, mutfak masrafları, tabela derken 45,000 TL rakama işi bitirdik. Sonunda ben bu işi bu rakama bitirebileceğimi biliyordum. Nasıl yaptım ama....

Ucuz Etin Yahnisi Yavan olur diye bir deyim var. İşte tam da burada kullanılacak bir deyim.
İşletme boyutuna bir şekilde geçti diyelim. Kapasite maksimum 30 olur ki zor bir ihtimal. Ama kreşe ne gelen var ne giden. Fiyat daha uygun olduğu halde en fazla 15 çocuk gelebilmiş.

İşletme sahibi basit bir hesap yapıyor, 15 çocuk X 750 = 11,250 TL Kira gideri, personel gideri, yemek ve diğer faturalar daha fazla. İşin içinden çıkamıyor. Ama halk arasında hep söylenir ya bir işletme ilk yıl para kazanamaz diye. İlk yıl sabredelim bakalım ikinci yıla zaten kazanırız. Hem şöyle büyük bir anaokulu bile yapabiliriz. 30 rakamına ulaşır bir şekilde. Hesap yine ortada 30 öğrenci X 750 = 22,500 TL. Kira, personel, faturalar, ve diğer giderler daha fazla. Bir yerden kısmak gerekir. Hem bu işte tecrübeliyim. Tasarruf yapmak benim işim. Nasıl açmıştım kreşi 45,000 TL'ye. Yine yapabilirim.
İşte burada tasarruf yapılacak yer personel ve yemek giderleri. Burası hatanın devam ettiği işletmenin de sonunun yaklaştığının belirtileri.
Bir süre sonra en iyisi mi bu kreşi devredeyim yaptığım zararı karşılayayım der ve satış listesine koyar. Yaptığı masrafı çıkardıktan sonra da çevreye yaydığı enerji. Kreş açmak çok zor ve meşakkatli. Ben kreş açıp para kazanıyorum diyen görmedim. Göremezsiniz çünkü sizin sadece bir tane kreşiniz vardı ve hep içerideydiniz. Hiç dışarı bakmadınız.

Ucuza kreş ya da anaokulu açılır mı diyenlere cevabımız olsun. Elbette açılabilir. Ama biz ucuz kelimesinden ziyade ekonomik anaokulu tabirini kullanmayı seviyoruz. Neden mi
Yine ekonomik kelimesinin anlamına Türk Dil Kurumundan Alıntı yaparak açıklayalım
Ekonomik :  En az çabayla en çok verim alınan, kazançlı 
Ekonomik ucuz olan değil fayda fiyat endeksinin yüksek olduğu yatırımlar anlamına gelir. Eğer ki işinizi şansa bırakmak istemiyorsanız o zaman bizi mutlaka arayın. Ekonomik anaokuluna ya da gündüz bakımevine sahip olun..

Detaylarla uğraşmak istemiyorsanız bize ulaşabilirsiniz.
Okul Danışmanlığı Hizmetleri
0312 213 3009