Anaokulu Danışmanlık Almanın Faydaları

Anaokulu Danışmanlık Almanın Faydaları


Anaokulu ve Kreş Açmak isteyenlerin çoğu ilk önce prosedür aşamalarını araştırmaktadırlar. İlk etapta doğru gibi görünse de bu işin sadece prosedürlerden oluşmadığını bilmek gerekir. Anaokulu ve Kreş Prosedürleri yalnızca uygulamanın standartlarını belirler. Anaokulu ya da kreş açmak için ihtiyaç duyabileceğimiz bilgiler içermektedirler.


Bizi arayan bir çok kimsenin de takıldığı nokta tam da burasıdır. Çünkü standartlar diye belirtilen uygulamaları destekleyen yönergeler bulunmaktadır. Bizler sadece gün yüzüne çıkmış olanları biliyoruz ve işin kötü tarafı ise herşey tamam dediğimizde karşımıza çıkan problemleri nasıl çözebileceğimiz noktasın da tıkanıyoruz.

Konuyu bir örnekle açıklayalım ve sonrasında neden anaokulu danışmanlık almalıyım sorusunun cevaplarını verelim.

Bir müşterimiz bizimle iletişime geçti. Yeri bulduğunu hatta bu konuda birilerinin ona destek verdiğini söyledi. Danışmanlık veren kurumlarla görüştüğünü onların bu işi % 100 yapabileceklerini ama son aşamada işin içinden çıkamadığını, merkezimizin Ankara'da olması sebebiyle çekindiğini bu işin daha maliyetli olacağını düşündüğünü ve kendisinin kısıtlı bir bütçesi olduğu için ilk etapta aramadığını beyan etti. İlk sorumuz kiraladığını yerin iskanı var mı oldu. İskan yoktu. Bu aşılabilir bir durum gibi görünüyordu fakat tapuda bina yerine arsa yazıyordu. Bu durumda hiç bir şansı yoktu. Yeri gösteren emlakçı buranın kreş için çok uygun olduğunu beyan etmiş ve hanımefendiye destek verenler de bu işi çözeriz diye güven vermişler. Tabi iş prosedür aşamasına geldiğinde tıkanmalar başlamış. Ortada kimse kalmamış. Neden mi ?
Kira 7000 TL ve bir emlakçı komisyonu ve 4 aylık kira bedelini yapacakları tadilat için önceden ödemiş. Toplamda hiç bir şey yapmadan 35,000 TL gibi bir rakam gitmiş. Onun yanı sıra malzemelerini de tamamlamış ve onlar için de 40,000 TL gibi bir rakam cebinden çıkmış.  Toplamda 75,000 TL. Daha şirket kurulumu ve diğer çalışmalara geçmemiş.
Yerleşim planını incelediğimizde anaokulu olarak düşünülen yerin maksimum kapasitesinin 40 olduğunu gördük. Aylık alınacak öğrenci ücretleri bölgesel olarak 600 TL . Bunun anlamı ise 40X600 = 24,000 TL tam kapasite. Bu şablon daha da iç acıtıcı cinsten. Çünkü bu rakamlarda para kazanma şansınız neredeyse sıfır. Hatta bir şeyleri hakkıyla yapayım derseniz o zaman her ay cebinizden ekstra ödemeler yapabilirsiniz.
Bu analizden sonra hanımefendiye anaokulunun açılsa bile para kazandırma konusunda ciddi sıkıntılar oluşturacağından bahsettik. Zararın neresinden dönerseniz kardır mantığıyla yapılabilecekleri sunduk. Çözüm önerilerimiz onun hoşuna gitmişti çünkü hepsi sonuç odaklıydı. Ama kendiyle alakalı bir durum yoktu. Sonuç boşa giden zaman ve para kayıpları. Ama durumu çok farklı değerlendirdiğimiz için kaybını ciddi boyutlarda minimize etmiş olduk.

Evet bu sadece bir örnek ve o kadar çok örnek var ki herhalde bir anaokulu nasıl açılamaz diye sorsak bir kitap yazılabilir cinsten.

Şimdi anaokulu danışmanlık almanın faydalarını sizlerle paylaşacağız.


  • İstek ve beklentiler net bir şekilde oluşturulduğunda bir plan oluşturulur. 
  • Plan dahilinde maliyetlerin alt ve üst limitleri belirlenir. Bu sayede gereksiz maliyetlerin önüne geçilmiş olur. 
  • Bu işin yalnızca prosedürlerden oluşmadığını düşündüğümüzde sizi destekleyecek yönergeler ve standartlardan yararlanılır. Bu sizin başlangıçta yapacağınız hataları ortadan kaldırır. 
  • İstek ve beklentileriniz doğrultusunda yönetim organizasyonunuz  yapınız düzenlenir. 
  • Satış pazarlama avantajlarınız doğar,
  • Rakip analizlerini yaparak ortaya çıkacak anaokulunun kalite algısı belirlenir. 
  • Eğitim anlayışının bölgesel olarak düzenlenmesi sağlanır. 
  • Dekorasyon çalışmaları lokasyona göre hazırlanır
  • Zaman tasarrufu sağlanır. 
  • Bütün iştirakçilerle değil tek bir muhatabınız olur. 
  • Uzun vadeli getirisi yüksek bir anaokuluna sahip olursun uz.
  • Prosedürlerle uğraşmak zorunda kalmazsınız. 
  • Personel bulmak için uğraşmazsınız
  • Kurumsal kimlik çalışmalarıyla uğraşmak zorunda kalmazsınız. 
  • Dilerseniz her şey sizin adınıza gerçekleşir ve anahtar teslim bir anaokuluna ya da kreşe sahip olursunuz. 
  • Ama herşeyden önce sistemli ve kaliteli bir anaokuluna sahip olursunuz. 


Okul Danışmanlığı Hizmetleri olarak anaokulu danışmanlık hizmetleri ve kreş danışmanlık hizmetlerimizde önce müşterilerimizin çıkarlarını düşünerek hareket etmekteyiz. Anaokulu Danışmanlık Hizmeti verdiğimiz müşterilerimizden olumlu geri bildirim almaktayız. Müşterilerimize bir anaokulu açtırmak için değil anaokulu işletmesinin nasıl daha iyi olabileceğini ve tüm yönlerini sunuyoruz. Müşterilerimizin bir çoğu anaokulu sahibi olsa da diğerleri daha sağlam adım atabilmek için alt yapıyı hazırlıyorlar. Tabi bunların yanı sıra kendi bildiğini uygulayanlar da var elbette.

Eğer amacınız kaliteli ve rekabeti yüksek bir anaokulu ya da kreş açmaksa kesinlikle anaokulu danışmanlık hizmetimizden faydalanmalısınız.

Çalışmalarımız Türkiye geneline yöneliktir.