Başarılı Bir Anaokulu Açmak

Başarılı bir anaokulu açmak için .....
Anaokulu ve kreş açmak bir çok kişinin hayalini süslemektedir. Lakin günümüzde anaokulu ve kreşlere baktığımızda durumun sadece hayalden ibaret olmadığını görebiliriz. Hayaller gerçeğe dönmüştür.


İrili ufaklı bir çok anaokulu ve kreşin var olduğunu ve hepsinin de kendi içinde bir potansiyeli olduğunu görmekteyiz. Bu ne anlama gelir. Bu işte potansiyel var.

Potansiyel var olmasına var ama kaçırdığımız noktalar da var. Bunların en başında büyük anaokullarının daha çok tercih edilmesi. Rekabet anlamında en güçlü olan pastadaki en büyük payı da alıyor.

Anaokulları ve kreşlerin kendi aralarındaki rekabette en sık rastladığımız ingilizce eğitimleri. Çift dilli eğitim bizde diyenler, en iyi uygulamayı biz yapıyoruz diyenler, montessori eğitim modelini ön plana alanlar ve niceleri...

Oysa bir anaokulunda olması gerekenler nelerdir diye sormak aklımıza gelmiyor çoğu zaman. Neden gelmiyor çünkü amacımız kreş ya da anaokulu açmak. Açtık ve bitti. Nasıl açıldığının bir önemi yok.

Bazı çalışmalardan son derece keyif almaktayız. Projenin başlangıcından sonuna kadar geçen süreç içinde her dokunuşumuz bize keyif veriyor. Bizimle birlikte herkes keyif alıyor. Neden mi ?

Çok iyi planlıyoruz her aşamayı. Neler yapacağımızı eğitim sistemimizi nasıl şekillendireceğimizi, güçlü ve zayıf yönlerimizi görüyoruz. Adım adım başarıya gidiyoruz. Sitelerimizde de bu konuyu hep ön planda tuttuk. Başarılı bir anaokulu açmak için önce yapılması gerekenleri tekrar sıralayalım .

  1. Araştırma
  2. Plan 
  3. Uygulama

Çok basit temeller üzerine inşaa edeceğimiz anaokulumuz için yapacaklarımız bunlardan başka bir şey olmayacak . Tabi işin detaylarını burada belirtmeyeceğiz.

Bir işin başarılı olabilmesi için ona emek verilmelidir. Her aşaması adım adım belirlenmelidir. Her aşamayı yaşamak gerekir. Kısacası tutkuyla bağlanmak gerekir.

Peki başarılı bir anaokulu açmak için neler yapılmalıdır?


  • Çevreyi kontrol edin. 
  • İnsanlar anaokullarından neler bekliyor? 
  • Hangi uygulamalar daha sağlıklı sonuç almamızı sağlar? 
  • Fiyat politikamız ne olacak ? 
  • Biz bu işten ne bekliyoruz?


İyi bir anaokulu açabilirsiniz. Bu imkansız değil. Tek yapmamız gereken bu iş için ciddi düşünmek. Neler yapabileceğimizi görmemiz açısından oldukça önemlidir.

Önemli olan anaokulu ya da kreş açmak değil, açtıktan sonra nasıl bir duruş sergileyeceğiz rekabet ortamında nasıl var olacağız. Bu gün her bütçeye anaokulu ya da kreş açabiliyorsunuz ama sonuç en fazla 2 yıl sonra hüsranla sonuçlanıyor. Bu kervana her gün yenileri ekleniyor.

O yüzden önce iyi bir araştırma ve plan yapılmalıdır. Başarılı bir anaokulu açmak için öncesinde çok iyi düşünmemiz gerekiyor sonrasında değil.