Anaokulu ya da Kreş Açarken

Anaokulu ve kreş açarken dikkat etmediğimiz bir çok nokta bulunmaktadır. Bu konuda yazmış olduğumuz bir çok yazı bulunmaktadır. Fakat yine de bu konuları belirtmek isteriz ki yeni anaokulu ya da kreş açacaklar buradaki yazıları okusunlar ve rekabet ortamında zayıf kalmasınlar.


Okul Danışmanlığı Hizmetleri olarak amacımız kaliteli eğitim kurumlarının oluşturulmalarına katkı sağlamaktır. Bunun içindir ki bir çok noktayı paylaşıyoruz. Önemli olan anaokulunu ya da kreşi kurmak değil sağlıklı bir şekilde devam ettirebilmektir.

Anaokulu ve kreşler açıldıktan sonra çevresel etkenlerin, ailelerin beklentilerinin çok altında kalan okul öncesi eğitim kurumları bir süre sonra mücadele edemez hale geliyorlar. Bunun sonucunda öğrenci kayıpları yaşanıyor.

Aslında durum çok net. Birincisi lokasyonun istek ve beklentilerini bilmek ve ona göre hareket etmek, ikincisi ise kendi sisteminizi kurup kaliteyi yükseltmek. Bunları yapamadığınız takdirde kaybettiğiniz öğrenciler yeni açılan ya da uzun süredir aynı yerde bulunan anaokulu ya da kreşlere yönelmekteler.

Burada amacımız anaokulu açacakları korkutmak değil bilakis sağlam bir şekilde ilerlemelerini sağlamaktır.

Yazımızın tamamını okumak için aşağıdaki bağlantıya gidebilirsiniz.
Anaokulu Açarken -1 

Okul Danışmanlığı Hizmetleri