Anaokulu Kurulumu Maliyetler

Son bir yıldır yaptığımız görüşmeler neticesinde bir çok kişi anaokulu sahibi oldu, bir çoğu sadece fikir aşamasında kaldı, bir çoğuda ekonomik sebepler nedeniyle şimdilik bu hayallerinden vazgeçtiler.


Danışmanlık alan bir çok kişinin ortak özelliği şudur ki, ilk etapta çevrelerinde bulunan anaokullarını gezerler. Çocuklarını emanet etmeye cesaret edememişler ve kendi okulunu kurmak için çalışmalara başlamışlardır. Bir anaokulundan beklentilerin gün geçtikçe artıyor olması başka bir ihtiyacı da beraberinde getirmektedir.
Çocuğumu nasıl bir anaokulu ya da kreşe göndermeliyim.
Çocuğum için iyi bir eğitimi nasıl sağlayabilirim.
Çocuğumu kimlere emanet ediyorum bilmek isterim.
Açıkçası şeffaf bir anaokulu arıyorum.
Çocuğuma neler yediriyorum bilmek isterim.

Daha bir çok detay sunmak mümkündür. Tüm bunların yanı sıra anaokulu açmak isteyenlerin baktıkları diğer ve en önemli konu ise maliyetler ne olacaktır.

Elbette her işte olduğu gibi anaokulu açarkende belirli maliyetlerle karşılaşmaktayız. Bu maliyetler bizim kalite anlayışımızla şekillenecektir. Bu konuda daha önce de belirtmiştik ama yine yazalım. Anaokulu açarken bizi bekleyen maliyetler nelerdir.

Anaokulu için yer bulmak : Eğer bir emlak şirketi tarafından bulunuyorsa ödeyeceğiniz emlak ücretini ve bir yada iki aylık depozito bedellerini hesaba katmamız gerekmektedir.
Tadilat : Anaokulu için bulmuş olduğumuz yerin anaokulu standartlarına getirilmesi çalışmaları da diyebiliriz. Anaokulu tuvaletlerinin yeniden yapılandırılması, kaçınılmaz karşımıza çıkacaktır. Tabi bunların dışında yer zeminin özelliği, badana- boya işleri ve haricen çıkabilecek ışıklandırma, santral sistemi, güvenlik kamerası sistemi gibi kalemler de olacaktır. Tahmini bir fiyat vermek zor ama en azından bu safhada 15000-30,000 TL gibi bir rakamla karşılaşmanız olasıdır. Tabi bunların dışında sizin ekstra istekleriniz olabilir bunları da düşünerek bir bütçe oluşturmak akıllıca olacaktır.
Donanımlar : Belkide en esnek olan kısım burasıdır. Her türlü fiyat alabilmeniz mümkündür. Ama standartlarda bir anaokulu yapayım derseniz yine anaokulu için seçilen yerin özelliklerine göre minimum 30,000 TL gibi bir rakamı bir kenara koymanız gerekecektir. Bunun üzerine ekleyeceğiniz bir çok detay olacaktır.
Mutfak malzemeleri : Diyebilirim ki en çok sıkıntı burada çıkmaktadır. Bir mutfak oluşturmak bu kadar çok para mı tutar diyenlerin bizim belirtmiş olduğumuz rakamların üzerine çıktığını gördük. Burada minimum gideriniz herşey dahil 15000-40,000 TL arasındadır. Yine belirtelim bomboş bir mutfağın dolması buzdolabından, kaşığına kadar tüm herşeyden bahsediyoruz.
Şirket kurulumu : En güncel fiyatlara baktığımızda bir şirketin kurulumu için en az 4000 TL civarında bir tutar gidecektir.
Prosedürler: Burada ekstra uygulamalar gerekirse proje çizimi gibi rakamınız yine 2000-8000 TL arasında olacaktır.
Matbaa işlemleri : Kurumsal kimlik çalışmalarınız, broşürler tabela gibi unsurları düşündüğünüzde yapacağınız harcamalar minimum 5000 TL olacaktır. Bunun üzerine koyabileceğiniz bir çok şey elbette isteklerinizle paralel olacaktır.

Yukarıda belirttiğimiz ve bunun dışında yapacağınız bir kaç detay daha olacaktır. Onlar içinde 10,000 TL bir kenara koyun. Toplamda ideal bir anaokulu için ihtiyacınız olacak para miktarı da şekillenmiş oldu.
Tüm bunların dışında tanıtım reklam çalışmalarını nasıl yapacağınız size kalmış bir durum. Buraya kadar anaokulunu kurdunuz.

Kurduktan sonra neyle karşılaşacağız. Artık gider kalemleri bizi bekliyor. Kiramız personel giderlerimiz, faturalarımız. Bunları da düşündüğümüzde yukarıda ki rakamların üstüne sizi en az 6 ay idare edebilecek bir rakamı hesaplamanız gerekmektedir. Çünkü anaokulunu açtım artık para kazanmaya başlayacağım diye bir durum söz konusu değildir. En kötüsünü düşünerek hareket edin. Öğrenciniz elbette olacaktır ama işi sağlama almakta fayda vardır.
Anaokulu açmanın maliyeti nedir diye soranlara cevap niteliğinde bir açıklama olmuştur umarım. Amacımız göz korkutmak değil açılacak olan anaokulları ya da kreşlerin sağlıklı bir şekilde faaliyetlerine devam edebilmelerini sağlamaktır.  Buradaki bilgilerin sizlere yol göstermesini isteriz.
Okul Danışmanlığı Hizmetleri
www.okuldanismanligi.com

Yorumlar