Anaokulu seçerken nelere dikkat etmeliyiz

Merhabalar, bu günkü yazımızda sizlerle paylaşmak istediğimiz bazı noktalara değineceğiz.

Bilindiği gibi çevremizde birden fazla anaokulu ve kreş bulunmaktadır. Fakat çocuklarımızı emanet edeceğimiz eğitim yuvalarından beklentilerimiz de bu anlamda çok önemlidir. Seçme şansının çocukta olmadığı ve sizin de bu konu üzerinde çok fazla bilgi sahibi olmadığınızı kabul edersek tercih sebeplerimizin de farklılaşacağını anlayabiliriz.

Şimdi bir anaokulunda olması gerekenler nelerdir diye göz atalım ve neyi arayacağımızı bulalım.
İlk önce çevrenizde bulunan tüm okulları gezin. Her birinin eğitim anlayışlarını anlamaya çalışın. Burada önemli olan çocuğumuzun gelişimidir. Eğitim modelleri çocuğumuzun ön planda olmasına yönelik olmalıdır. Serbest zaman etkinliklerinin neler olduğunu inceleyin ve okulda çocuğun gelişimini destekleyecek öğelerin var olduğuna bakın. Sınıfları dolaştığınızda karşınıza çıkan her şeyi dikkatlice inceleyin. Bir sınıfın diğerinden farklı olmaması konusunda dikkatli olun. Aynı öğeler bulunabilir fakat farklı şekillerde de olabilir. İyi bir anaokulunda hemen hemen herşey standart hale gelmiş olmalıdır. Yani okulun bu anlamda vazgeçilmezleri bulunmaktadır.

Zaten bunu anlamak için okula girdiğinizde hissedebilirsiniz. Bu tür okullarımız kalitelerinden asla taviz vermezler ve sürekli gelişim içerisinde olurlar. Sizin çocuğunuzunda bu tarz bir okulda olması kısa zamanda gelişimlerinde farklılık gösterecektir. Çünkü çocuk bu tür bir ortamda kendini daha sosyal hissedebileceği gibi  okul dışında da bu alışkanlıklarını devam ettirebilecektir.

Kullanılan malzemelerin temizliği birinci önceliğinizin olması gerekmektedir. Çocuğumu gönderdiğim okulun her anlamda iyi olmasını isterim dersiniz. Mutfağını kontrol edeceksiniz temizliğine bakacaksınız sonra eğer var ise okulda uyku odalarını gezeceksiniz. Oyun alanını gezeceksiniz ve bir karara varacaksınız. Eğer sizin içiniz her anlamda rahat olacaksa bilin ki çocuğunuz da rahat olacaktır. Çünkü herkes kendi çocuğu için en iyisini ister.

Bundan sonraki adımda ise çocuğun psikolojik gelişiminin nasıl desteklendiğini öğrenmeye geldi. Burada çocuğumuzun kişisel, sosyal ve psikomotor gelişimlerinin ne durumda olduğunun tespiti aşamaları bulunmaktadır.Neden bunu söylüyoruz çünkü, eğer bir çocuğun ince motor becerileri tam anlamıyla gelişmemişse ya da geriden takip ediyorsa bu çocuk üzerinde ince motor becerilerini geliştirici çalışmaların yapılması gerekmektedir. Yada çok içine kapanık bir çocuğun sosyal olabilmesi için ortamların hazırlanması ve uygulanması gerekmektedir. Bu sadece okulda değil aynı zaman da evde de yapılması gereken durumları beraberinde getirebilir. Bu nedenle hem çocuğun hem de ailenin gelişimi için anaokulu bir uygulama yapıyorsa bu size ve çocuğunuza verdiği önemi göstermektedir. Herşeyi tam anlamıyla yapan bir anaokulu ideal anaokuludur. Bu okula çocuğunuzu kayıt ettirirken hiç bir tereddüt yaşamanıza gerek kalmayacaktır.
Sanki şuanda peki böyle bir okulun ücreti ne kadardır diye soru soruluyor gibi hissediyorum. Gülü seven dikenine katlanır derler. Elbette ki bu kadar çok hizmeti bir arada veren anaokulunun birde fiyatı olacaktır. Ama unutmayın ki asıl olan ödeyeceğiniz miktar değil çocuğunuzun alacağı eğitimdir. Bunun bir bedeli olması normaldir.

Okul Danışmanlığı Hizmetleri

Yorumlar