Anaokulu ve Kreş Açma Maliyetleri Ne Kadardır? 2020 yılı için güncellendi.

Anaokulu Açma Maliyeti ( Kreş Açma Maliyeti)


Anaokulu ve kreş açmak isteyenlerin genellikle baktıkları ilk nokta bir anaokulunun bana maliyeti ne kadar olacaktır. Şimdi bu yazımızda bu konuya açıklık getireceğiz. 
  • Anaokulu açacağım ama ne kadar sermaye gerekli ?
  • Bir anaokulunun kurulum maliyeti ne kadardır? 
  • Kreş açmak için sermaye ne kadar olmalıdır?

Herşeyden önce bilmemiz gerekmektedir ki kuracağımız anaokulu ya da kreş her ne olursa olsun bir eğitim kurumudur. Eğitimin kalitesi ne kadar yüksek olursa sizlerin de başarı oranınız o kadar yüksek olacaktır.

Anaokulu maliyetlerini sunarken, kendi yaptıklarımızı değil tüm yapılanları hesaba katmak zorundayız. Yeni bir anaokulu açarken karşımıza çıkacak bir çok olumsuz konu olacaktır. Herşeyin istediğimiz gibi gitmeyeceğini de baştan söyleyebiliriz. Gitmemesi için de doğru planlama çok önemlidir. 

Bir anaokulu ve kreş açma maliyeti ne kadardır.


Diyelimki kiralama yöntemiyle bir anaokulu açacağız. Bir yer bulduk ve bu yerin kirası 4000 TL. Yapacağınız anlaşma gereğince, önden bir depozito ve bir kaç kira bedeli peşin olarak ödenecek. Burada cebimizden en az 20,000 TL çıkması söz konusu. 

Gelelim tadilatlara, burası da ayrı konu ama ortalama maliyetleri düşündüğümüzde kiraladığınız yerin özellikleri bize yol gösterecektir.  Örneğin 50 kapasiteli bir anaokulu için dublex bina bulduk. 
Burada yapacağımız tadilat harcamaları en az 50,000₺ - 100,000₺ seviyesinde olabilir. Binanın fiziksel koşulları bu konuda önem arzetmektedir. 

Geriye kaldı diğer unsurlar. Anaokulu donatım malzemelerini düşündüğümüzde, sınıflardan mutfağa kadar tüm alanları doldurmamız gerekmektedir.  Burada karşımıza çıkabilecek en az maliyet 50,000₺ seviyesinde olacaktır. 


Diğer işlemler için de en az 20,000 TL bir kenarda. 

Şuana kadar 140,000 TL gider karşımızda. Bu rakamda en asgari fiyatlardır.  Güncel rakamları elimizden geldiğince belirtmeye çalıştık. Lakin burada önemli olan bir detay daha var. Net fiyatlar ancak yer tespit edildikten sonra belirlenebilir. 

Anaokulu Açma Maliyeti için Bu rakamlar Referans Alınabilir mi?

Anaokulu açmak için yukarıda belirtilen fiyatlar referans alınabilir mi? Evet diyebiliriz. Yalnız aynı şartlarda olmak kaydıyla. Bulduğunuz yer villa tipi ve aşağı yukarı 300 m2 civarındaysa evet diyebiliriz.

Yukarıda belirttiğimiz fiyatlar kesin fiyatlar olmamakla birlikte anaokulunun ya da kreşin durumuna göre daha aşağı fiyatlarda da olabilir. Bunun için yeri görmek ve öncesinde bir çalışma yapmak net rakamı beraberinde getirecektir.

Anaokulu açmadan önce yine bizlerden teknik olarak bilgi alabilirsiniz. İşinizi şansa bırakmak istemiyorsanız anaokulu açarken bir kez daha düşünün. Destek almalı mıyım yoksa almamalı mıyım.

Yukarıda vermiş olduğumuz rakamlar net rakamlar olmamakla birlikte fikir vermesi için oluşturulmuştur. Anaokulu açmanın maliyeti önceden kestirebilmek çok zordur. O nedenle açmayı düşündüğünüz anaokulunun tüm özelliklerini önceden planlamak işinizi kolaylaştıracaktır.

Daha detaylı bilgi almak için Okul Danışmanlığı sitemizi ziyaret edebilir ya da iletişim bilgilerimizden bizlere ulaşabilirsiniz.
Anaokulu ve kreş maliyetleri yapılacak olan anaokuluna göre şekillenecektir.

Anaokulu açmak için ne kadar sermaye gereklidir?

Bu konuda sermayeyi net bir şekilde tanımlamak zordur. Eğer iyi bir anaokulu yapmak istiyorsanız tartışmasız bir şekilde en az 200,000 ₺ bütçenizin olması gerekir. Bütçeye ulaştığınız andan itibaren ise doğru planlama ile ilerlemelisiniz. Bir işin ne kadar fazla yapanı olursa o kadar çok fazladan ödeme yapacağınız anlamına gelir. Bu da sizin normal şartlarda 200,000₺ ile yapacağınız bir anaokulunun maliyeti bir anda karşınıza 250,000₺'ye kadar çıkabilir. Hatta daha fazlası ile karşılaşma olasılığınız yüksek.  
Bir örnek verelim. Danışmanlığını yaptığımız anaokulunun sonuçları aşağıdaki gibidir. 

Kapasite :  94
Kapalı Alan : 350 m2
Bahçe Alanı : 220 m2
Bina Tipi : Bağımsız Dükkan. 

Sizce bu yerin toplam maliyeti ne kadardır? Yukarıdaki örneği baz alarak düşünün.  
Toplam Maliyet 180,000₺ 

Planlama derken açıkcası sonuçlardan bahsediyoruz. Bölge şartları, hedefleme, projelendirme gibi bir çok unsur var maliyete etki eden. Oysa burası için sadece tadilat maliyeti  150,000₺ olur diyenler vardı. 

Bir anaokulu açma maliyeti ne kadardır?


Bu sorunun cevabını kısmen vermiş olduk. Tekrar etmekte fayda var. Bulduğunuz yerin özellikleri maliyetinizin ne olup olmayacağını ortaya çıkaracaktır. Öyle bir çalışma yaparsınız ki anaokulu açma maliyetiniz 100,000₺ de biter. her anlamda profesyonel bir anaokulu yaparsınız o zamanda 3,000,000₺ harcayabilirsiniz. Sonuç olarak bir anaokulu açma maliyeti hiç bir zaman net değildir. 
Projenizin büyüklüğü, stratejisi sizi sonuca götürecektir. 

Sağlıklı bir anaokulu açma projesinde öğrenci bulma problemi yaşamazsınız. 
Bu önemli bir detau olmakla birlikte açılışta %50 sayısına ulaşmanız gerekmektedir.. Bu en asgari sayı olmalıdır. Yapmış olduğumuz çalışmaların en düşük doluluk oranı ilk yıl için %50 olmuştur. İlk Yıl %90 doluluk oranına da ulaşabilirsiniz. 


Eğer Anaokulunuz ya da kreşiniz için daha fazla para ödemeden en ekonomik şekilde kurmak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Sizin için karlı bir yatırım bizim için mutlu bir referans olacaktır.

Yusuf YILMAZ
Lizbon Caddesi 47/3 Çankaya Ankara
0312 213 30 09 - 0544 213 30 09
Okul Danışmanlığı Hizmetleri 
Anaokulu ve Kreş Kurulumu